Буде закон: як каратимуть чоловіків, які виїхали за кордон під час війни

Ігор Клименко розповів, що сьогодні вивчається міжнародний досвід в цьому питанні

В Україні таки будуть карати чоловіків, які незаконно під час війни поїхала за кордон. Порушники нестимуть відповідальність після свого повернення в країну. Про це заявив очільник МВС Ігор Клименко в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, сьогодні в Україні не має жодних покарань для тих, хто незаконно поїхав і потім повернувся в країну.

"Сьогодні таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що після закінчення війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон", – сказав Клименко.

Він припустив, що це буде спільна ініціатива уряду і парламенту: "Я думаю, це буде закон".

Окрім цього, він повідомив, що наразі вивчається міжнародний досвід в цьому питанні.

"Яким чином поводитися з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони повинні відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє держава, якщо будуть які-небудь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон", — сказав Клименко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, питання дозволів на виїзд чоловіків за кордон. На найближчому засіданні Ставки головнокомандувача розглянуть питання про дозволи на виїзд чоловіків за кордон. Секретар РНБО пояснив, що сьогодні в країні йде повномасштабна війна, але, як стає ясно, не всі розуміють свої обов'язки та права. Наприклад, якщо людина отримує можливість виїхати за кордон по відрядженню, то це зобов'язує її через певний час повернутися назад до України. анілов зазначив, що на найближчому засіданні Ставки буде детально проаналізовано, які відомства та кому останнім часом надавали право на виїзд за кордон.