Буданов розповів, яку "непереможну" зброю Росія боїться відправляти на війну в Україну

За словами Буданова, зараз новітні російські танки на фронті легко знищують дронами-камікадзе ЗСУ

Легенда про "непереможні" російські танки Т-14, які були створені на базі універсальної гусеничної платформи Армата, все ще активно поширюється лише тому, що вони досі не брали участь у справжніх битвах на фронті в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) зробив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Головний розвідник країни пояснив, танки Т-90 Прорив, які є найновішою російською бронетехнікою на фронті, легко знищують дронами-камікадзе ЗСУ.

"Ніякого застосування цієї техніки (Ред. - Т-14) так і не було. Було кілька випадків застосування бронетранспортерів "Бумеранг". Їхні залишки тут можна побачити. Вони всі згоріли ... горить все насправді. Чудо-зброю так і не створили", - наголосив Кирило Буданов.

Він додав, що путінський режим за час повномасштабної війни в Україні втратив величезну кількість військової техніки, яка раніше вважалася незламною і найпотужнішою. Саме тому російські генерали не радять відправляти на фронт Т-14, оскільки перспективи цієї зброї встояти проти українського вогню – нульова. Коли ці танки почнуть горіти, станеться найпотужніший удар по російській оборонці, у бік якої вже звучить чимало критики.

"Думаю, що Т-14, коли вони зрозуміли, що може бути руйнівний ефект для подальшої експортної привабливості цієї машини, так і не запустили на фронт", - наголосив Кирило Буданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи можливий обмін полоненими "всіх на всіх" найближчим часом: відповідь Кирила Буданова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Буданов назвав імена двох російських генералів, які виступили проти війни.