Буданов розповів, чому росіяни були впевнені, що увійдуть до Харкова без спротиву

Окупанти збиралися захопити Харків блискавично та без опору, зазначив керівник ГУР

У Москві насправді вірили, що Харків – це російське місто, яке чекає на "визволителів" і зустріне російських солдатів без найменшого спротиву. Як передає портал "Коментарі", таку заяву голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зробив під час інтерв'ю Дмитру Комарову у проекті "Рік. Харківщина".

Керівник ГУР зазначив, що перед початком повномасштабного вторгнення в Росії вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема й у Харкові – його російські окупанти мали намір захопити блискавично та без опору.

"Вони насправді вірили, що Харків - російське місто, яке просто чекає на "визволителів". Це реально правда", - зазначив Кирило Буданов.

Головний розвідники України розповів про нараду московських військово-політичних вождів, яка відбулася незадовго до вторгнення до України.

"За два тижні до початку всіх цих подій була одна цікава нарада, на якій в черговий раз розпочали дискусію, чи все готове (до повномасштабного вторгнення). І почалася певна невпевненість, що там усі так уже дуже чекають російських вояків. І було порушено питання "А куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готово, треба заходити", - розповів Буданов.

Начальник ГУР МОУ також зазначив, що величезні гроші на підготовку до великої війни проти України росіяни просто пограбували.

За словами Буданова, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тож захисники Харкова йшли на певні хитрощі – розставляли опудало солдатів з автоматами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про плани продовження війни проти України (т.зв. "СВО") до 2025 року. У свою чергу президент України Володимир Зеленський анонсував "гучні" новини про ситуацію на фронті, знищення штабів та логістику російських окупантів. А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "сьогоднішня Росія – це роздутий міф". Він закликав Захід не "пестити вразливе его Путіна і продовжувати війну", а поставити задирку на місце - потужним постачанням зброї Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" нинішній стан російсько-української війни та окреслили перспективи доступного для огляду майбутнього.