Буданов озвучив підрахунки росіян: на скільки Україні вистачить мобілізаційного ресурсу

У РФ вважають, що в умовах тотальної мобілізації Україна воюватиме як мінімум до 2033 року

Перед тим, як зробити ставку на війну на виснаження у Кремлі, провели підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни. У результаті дійшли висновку, що мінімум до 2033 року. Як передає портал "Коментарі", про це на закритій зустрічі у Київській школі економіки розповів голова ГУР Кирило Буданов, пише Forbes.

Глава військової розвідки визнав, що питання мобілізації в Україні непросте, і деякі люди "трохи налякані", адже "їм, ймовірно, повністю і належним чином не пояснили, що служба в українській армії не є вироком".

Буданов вважає помилковим уявлення, що Україна вже вичерпала людські ресурси для мобілізації.

"Російська Федерація проводила підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни. Якщо ми мобілізуватимемо всіх людей віком від 18 років включно, то зможемо вести війну до 2033 року. Якщо знизимо поріг до 16 років (такий варіант РФ також розглядала) , тоді до 2044-го", - розповів голова ГУР.

Водночас Кирило Буданов наголосив, що це саме російські розрахунки, тоді як Україна цінує життя своїх громадян.

"Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го і поготів. Тут справа насамперед в економіці - жодна економіка стільки часу у стані війни не витримає. Але якщо Україна витрачає на ведення війни в основному не Дуже свої кошти, то Росія - власні, і ворог це теж чітко розуміє", - каже командувач ГУР.

Зазначимо, під час цієї зустрічі Кирило Буданов заявив, що у разі затяжної війни влітку 2025 року Росія зіткнеться з дилемою. Прийде або зупиняти війну, або оголошувати повторну масштабну мобілізацію. Адже скільки б російські пропагандисти не розповідали про величезні черги з добровольців, насправді з мобілізацією в РФ останнім часом не все так добре.