Буданов назвав напрямок, куди Росія вже в листопаді кине близько 11 тисяч військових КНДР

Кирило Буданов розповів, що наразі північнокорейські піхотинці проходять підготовку на сході Росії

Близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправлення на війну проти України. Вони почнуть воювати вже у листопаді. І за інформацією, що є, військові Північної Кореї будуть задіяні Кремлем на Курському напрямку. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє "The War Zone".

"Вони будуть готові (воювати в Україні, - ред.) 1 листопада", - заявив Кирило Буданов.

За його словами, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку та боєприпаси.

Перший загін із 2 600 осіб вирушить до Курська, де, як зазначив Буданов, Україна створила плацдарм для ведення інтенсивних бойових дій. Доля решти військ наразі невідома.

"У нас зараз немає повної картини", – додав головний розвідник країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський повідомив про зростання співробітництва між Росією та Північною Кореєю, яке наразі охоплює не лише передачу зброї, а й військових із КНДР. Він наголосив, що це новий рівень підтримки, який Росія отримує від Пхеньяну. У свою чергу з'явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін направив до Держдуми законопроект, який передбачає ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Як тепер може змінитися перебіг війни? Чи варто чекати реакцію у відповідь Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.