Британська розвідка вказала, хто фінансує ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало щоденний звіт розвідки про війну в Україні.

Професійна військова компанія "Вагнер" перестала отримувати фінанси від російського керівництва після повстання Пригожина та його спроби піти на Москву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на щоденний звіт британської розвідки.

Згідно з аналізом розвідки Британії "Вагнер" починає процес зменшення витрат на зарплату персоналу під час різкого зниження фінансових можливостей. Такі дії пояснюються невдалим заколотом власника організації Євгена Пригожина, який повстав проти російського керівництва.

"Після невдалого заколоту в червні 2023 року російська держава діяла проти деяких інших бізнес-інтересів власника "Вагнера" Євгена Пригожина. Є реалістична можливість того, що Кремль більше не фінансує групу", - пишуть у звіті Міноборони Великої Британії.

Згідно з аналізом після припинення фінансування вагнерівців Кремлем, Білорусь стала основним фінансовим донором для ПВК "Вагнер".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Олександра Лукашенко, який розповів про свою "шалену думку", яка забезпечить Білорусь всім необхідним.

Також "Коментарі" писали, чому Росія активно наступає поблизу Куп’янська. Аналітики ISW назвали причину посилення дій російських сил на цьому напрямку. Згідно зі звітом фахівців, Росія намагається відвернути увагу від інших важливих напрямків фронту. Крім того, в ISW не помітили візуального посилення позицій російських сил у напрямку Куп'янська. Попри це український генерал Олександр Сирський назвав місто, яке збирається захопити Росія найближчим часом.