Британська розвідка назвала справжню причину вибуху в Торопці, який еквівалентний землетрусу

У Британії оцінили наслідки удару по складу в Торопці, недбалість росіян знову зіграла проти них

Удар по складі боєприпасів у Торопці Тверській області спричинив потужний вибух. Він був еквівалентний невеликому землетрусу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міноборони Британії у X (Twitter).

Уражений стратегічний склад боєприпасів у Торопці знаходиться за 500 км від України. Це був один із найбільших складів у Росії і містив понад 30 тисяч тонн снарядів.

Як вважають британські розвідники, головною причиною поразки 107 арсеналу ГРАУ (головного управління ракетно-артилерійського Міноборони РФ) було неналежне зберігання боєприпасів.

Британські розвідники нагадують, що у 2018 році склад було модернізовано після того, як уже сталася низка інцидентів із вибухами. Один із таких вибухів стався в червні 2011 року в Пугачовому (Удмуртія) і призвів до пошкодження 3000 будинків та евакуації 30 тисяч людей.

У Міноборони Британії вважають, що неналежне зберігання боєприпасів призвело до того, що запустилася ланцюгова реакція каскадних детонацій у бункерній системі. У результаті країна-агресор втратила просто небувалу кількість снарядів, які так потрібні на фронті.

"Вибух у Торопці був зафіксований силою 2,7 за шкалою Ріхтера, еквівалентно легкому землетрусу, пожежі охопили територію завширшки 6 км", - йдеться у зведенні.

Британські фахівці додають, що, незважаючи на те, що ця втрата є частиною ширшої мережі постачання, вона, швидше за все, порушить наземні операції Росії, особливо в Курській області, де ЗСУ продовжують намагатися вести наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи відстрочить удар по складу в Торопці масований обстріл України: де ще палко буде в РФ.