Британська розвідка дізналася, що обіцяє влада РФ воякам перед відправкою до Курської області

Москва намагається захистити Курську область за допомогою легкої піхоти

Адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Майбутнім новобранцям обіцяють, що вони будуть служити лише у Курській області Росії за шестимісячним контрактом. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

У зведенні наголошується, що загони БАРС (Бойовий армійський резерв країни) були вперше створені у 2021 році, спочатку вони були призначені для забезпечення міністерства оборони Росії кадрами активних резервістів із високим рівнем готовності та підготовки. З березня 2022 року добровольці можуть приєднатися до загонів БАРС для короткострокової служби, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, підрозділи БАРС в основному є легкими піхотними формуваннями, в яких відсутня інтегрована артилерія або бронетехніка. В даний час по всій Росії налічується понад 30 загонів БАРС.

"Створення добровольчого загону БАРС-Курськ майже напевно є відповіддю Росії на українське вторгнення до Курської області Росії, яке розпочалося 6 серпня 2024 року. Малоймовірно, що добровільний загін буде створено і зможе підтримати якусь російську військову активність у Курській області протягом наступного місяця . Хоча Росія, ймовірно, намагається нарощувати свої сили в Курську, наразі пріоритет віддається Покровському напрямку на сході України", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - британська розвідка розповіла, на які кроки пішов Кремль після хаосу в Курській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – цінний ресурс, якого вкрай не вистачає російській армії : подробиці британської розвідки.