Боррель назвав найкращі гарантії безпеки для України

Жозеп Боррель вважає перемогу України у війні проти Росії найкращими гарантіями безпеки, як для України, так і для Європи.

Віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель закликав посилити допомогу Україні. За словами європейського чиновника, у випадку перемоги Путіна у війні в Україні під загрозою буде безпека Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання L'Obs.

Жозеп Боррель розкритикував ідеї, що Україна не здобуде перемогу, тому Захід має відмовитись від підтримки Києва.

"Ми знову чуємо, що Україна не може перемогти й що підтримка Заходу не буде тривалою. І знову з'являються спокуси примирення. Ці ідеї були помилковими у 2022 році, і вони залишаються помилковими сьогодні. Ми не повинні дозволити їм формувати нашу політику щодо України", - зауважив Боррель.

За словами Борреля Путін не погодиться на мирні переговори, а умови, які ставить президент РФ зі словами про "деницифікацію" та "демілітаризацію" лише означають поразку України у війні. Натомість європейський чиновник закликав посилити допомогу Україні та надати необхідні засоби для деокупації, зокрема і далекобійні ракети та інші сучасні технології.

"Перемога України перед обличчям російської агресії є найкращою гарантією безпеки Європи. Росія, яка навчиться триматися в межах своїх кордонів, зменшить тиск на своїх сусідів, полегшить шлях України до членства в ЄС і дозволить Європі та світу переключити свою увагу на багато інших викликів, що стоять перед ними", - пояснив Боррель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні.

Також "Коментарі" писали про Лаврова, який розповів, чому Росія почала війну проти України.