Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бійці вже тренуються, чекаємо на політичне рішення: Резніков заінтригував новою зброєю Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Бійці вже тренуються, чекаємо на політичне рішення: Резніков заінтригував новою зброєю Заходу

Польські самохідні гаубиці "Краб" калібру 155 мм готові до використання Збройними силами України на фронті, а також ряд інших озброєнь, отриманих від партнерів

9 червня 2022, 15:05
Поділіться публікацією:

Українські захисники вже цілковито тренуються з деякими зразками західної зброї. Але про те, що це озброєння вже найближчими днями з'явиться на фронті, поки що говорити рано. Потрібне ще "політичне рішення". Назва зброї поки що також у секреті. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Бійці вже тренуються, чекаємо на політичне рішення: Резніков заінтригував новою зброєю Заходу

Олексій Резніков. Фото: прес-служба Міноборони України

Міністр зазначив, що кількість зброї, яка сьогодні є на озброєнні в української армії була б достатньою, щоб стримати наступ армії будь-якої європейської країни. Але з Росією все зовсім інакше. Для того, щоб дати відсіч цій країні-агресорові, потрібно набагато більше озброєння і найголовніше – потрібне важке озброєння в найкоротші терміни.

Резніков повідомив, що до виконання бойових завдань на фронті готові польські САУ "Краб". Після знарядь М777 та FH70, САУ Ceasar та М109А3 – ​​це 5-й вид артилерії 155-мм калібру, який нам вдалося залучити”.

Олексій Резніков уточнив, що Міністерство оборони вже забезпечило постачання Збройним силам України понад 150 артилерійських платформ 155 мм калібру.

За словами міністра, запаси снарядів цього калібру вже на 10% перевищують запаси снарядів великих калібрів радянського типу, які були на 24 лютого 2022 року. При цьому ефективність цих снарядів вища за радянські зразки, тому менша витрата.

Одночасно до Збройних Сил України було поставлено понад півсотні гармат інших значних калібрів, а також снарядів до них, які становлять понад 75% обсягу, що був на початку повномасштабного російського вторгнення.

Міністр подякував ДК "Укроборонпром", фахівці якого відновили або поставили на службу ЗСУ "сотні одиниць військової та спеціальної техніки, зокрема – трофейної".

Від партнерів Україна отримала близько 250 бронемашин західних зразків (М113 ТМ, М113 YPR-765, Bushmaster, Mastiff, Husky, Wolfhound) та робота у цьому напрямі триває.

Резніков згадав про "тисячі" ПЗРК (Stinger, Starstreak, Mistral, Piorun, Grom та ін.), ПТРК (NLAW, Javelin, Milan і т.п.) і гранатомети (Panzerfaust, Carl Gustaf, АТ4, RGW-90 HH/ MATADOR та ін.).

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кадирова заговорили про кінець війни в Україні – назвали терміни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль перетасовує "органи влади" "ЛДНР": із чим це пов'язано – до чого йде підготовка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини