"Бидло" назначили новим "міністром культури" в окупованій Херсонщині

В окупованій росіянами частині Херсонщини призначили нового "міністра культури".

Російські окупанти провели зміни в незаконному "уряді" на тимчасово окупованій території Херсонської області. Росіяни призначили виконувати обов’язки "міністра культури" окупованого регіону колаборанта Артема Лагоського, який до початку повномасштабного вторгнення вів свій YouTube-канал під ніком "Бидло". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "IPC-Південь".

Блогер Артем Лагойський змінив на цій посаді колишнього "міністра" та ще одного колаборанта Олександра Кузьменка. Наразі невідомо, чому звільнили Кузьменка з посади "міністра культури" в окупованій Херсонщині.

"Радий, що можу приносити користь своїй малій батьківщині, яка тільки почала робити внесок у загальну скарбничку культури нашої неосяжної країни", – заявив Лагойський, коли отримав свою посаду від окупантів.

Журналісти "IPC-Південь" проаналізували акаунти Артема Лагойського та виявили, що він займався стрімінгом онлайн-ігор на платформі YouTube під ніком "Бидло". Колаборант зміг зібрати лише 350 підписників на YouTube та припинив свою блогерську діяльність 7 років тому.

Лагойський до повномасштабного вторгнення викладав в Херсонському державному університеті, а згодом почав співпрацювати з росіянами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Нацполіції заявили про звернення до них колаборантів з окупованих територій. За їх словами, колаборанти звертаються в українську поліцію та скаржаться на втрату бізнесу.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Центру стратегічних комунікацій щодо підготовки окупантами дезінформаційної кампанії про українських військових.