Бабуся залишилася сама в недобитому багатоквартирному будинку на Запоріжжі

Поліцейські евакуювали з Оріхова Запорізької області самотню жінку

Цього разу правоохоронці організували евакуацію до обласного центру 72-річної пенсіонерки, яка залишилася сама у багатоквартирному будинку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

Жінка живе на околиці Оріхова, до лінії бойового зіткнення – менше 5 кілометрів. Щоб дістатися до її адреси евакуаційна група поліцейських швидко перетинає небезпечну промзону. Біля під’їзду двоповерхівки на них вже чекає Людмила Василівна, а поряд із нею – домашні улюбленці.

Літня жінка 35 років мешкає в Оріхові. Каже, серце крається, коли бачить, як щодня його нищать окупанти. Тут, на околиці міста, вже немає жодної вцілілої будівлі.

Її будинок також неодноразово потрапляв під атаку ворога. Обігріти взимку квартиру для неї неможливо – відсутні вікна, немає ані світла, ні води, ні опалення.

Тож задля власної безпеки бабуся погодилася на вмовляння поліцейських евакуюватися за умови, що її котів і собак будуть годувати.

Дорогою до Запоріжжя пенсіонерка ділиться, що має вади здоров’я, з собою прихопила лише найнеобхідніше – документи, милиці та краплі для серця.

Каже, дуже болить за найменших українців, в яких росіяни вкрали дитинство. Замість дитячого сміху та ігор малеча бачить людські сльози й страждання…

В обласному центрі бабусі підшукали кімнату в одному із хостелів для переселенців. Тут на тривалий час їй надали всі умови для комфортного та безкоштовного проживання. Тепер пенсіонерка зможе пережити зиму в теплі, спокої та безпеці.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Бабусю з курками зафіксували українські військові у зруйнованому селищі

У населеному пункті Глибоке на Харківщині, де зараз більшість території контролюють окупанти, наші військові за допомогою дрону виявили бабусю. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні "Харків", інформує портал "Коментарі". Жінка

"Від села не лишилось нічого!!! Один фундамент. І деінде підвали. Так от в одному з підвалів, там де окуповано, живе бабуся. Я не розумію, чому вона не хоче евакуйовуватись, навіть на їхню сторону, вже декілька місяців вона кожного дня терпить обстріли, живе з нею декілька курок і все. Харчується вона скоріш за усе, що залишилось з консервацій! Дуже шкода цю жіночку і дуже надіюсь, що скоро ми її звільнимо та доставим їй необхідне", – зазначають в ОТУ "Харків".

Українські військові зазначили, що час від часу вдається за допомогою безпілотників скинути воду в маленьких пляшках та трохи їжі. Відео – за посиланням.