Авдіївка та Бахмут разом узяті: що кажуть військові про ситуацію в Покровську

Російські окупанти просуваються до Покровська, але поки що у них немає сил, щоб захопити місто

У Ню-Йорку російські окупанти "звіріють" у буквальному розумінні цього слова, оскільки вони вже заявили про взяття цього населеного пункту ще кілька днів тому, але насправді поки що його не контролюють повністю, каже військовий Кирило Сазонов.

"Від цього зовсім звіріє – на Нью-Йорку дуже жорстокі бої, але частина міста залишається за нами. Стратегічного значення там ніби і немає – основні напрямки це Торецьк та Покровськ", - наголосив військовий.

За його інформацією, на Покровському напрямку йдуть важкі бої в районі Воздвиженки, Михайлівки та Новогродівки.

"Для розуміння: нещодавно тут була повна жесть – 50 штурмів за добу! Так ось, за вчора – 63. Половина на названі три кишлаки. Станом на ранок три бойові зіткнення продовжуються. Так, супротивник просувається щодня. Причини очевидні – на пріоритетний напрямок він кидає усі резерви. Особовий склад підвозять безперервно, техніку перекидають звідки можуть", - каже Сазонов.

При цьому військовий визнає, що окупанти вже близько до Покровська, його вже можуть дістати ствольною артою, але не ризикують підтягувати її близько до лінії фронту.

"Взяти Покровськ вони не зможуть саме тому, що ресурсів не вистачить на проходи промзоною та житловими кварталами. Це гірше, ніж Авдіївка чи Бахмут. Згадайте, скільки часу та сил вони втратили там. Повторити? Точно не влітку та не восени. Але евакуюватися людям із міста варто вже зараз. Взяти не зможуть, але обстрілами та КАБами зноситимуть щодня", - каже військовий.

При цьому він вважає, що ворог не зможе заморозити ситуацію до зими і потім знову піти вперед, адже тепер він має війну в Курській області, яка теж пожирає ресурси.

"Утримувати там оборону і продовжувати тиснути на кількох ділянках? Так і вийде, але резервів для штурму Покровська тоді точно не буде. Сьогодні Росія перетворилася на країну з обмеженими можливостями. Тож обріжуть трасу на Костянтинівку і довбатимуть з арти місто", - підсумував Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , як близько ворог підійшов до Покровська.