Атак "шахедами" буде ще більше: у ЗСУ зробили попередження українцям

Наталія Гуменюк попереджає, росіяни використовуватимуть більше "шахедів" для атак України

Російські окупанти будуть використовувати більше дронів-камікадзе на кшталт "шахед" під час атак на українські міста. Росії, як і раніше, активно допомагає з постачанням безпілотників та всього необхідного до них Іран. Саме тому у країни-агресора практично не закінчуються запаси цього озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла спікер Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Очевидно, що збільшуватиметься кількість. Це не залякування, це об'єктивна реальність та аналітика. Вони можуть застосовувати більшу кількість "шахедів", оскільки вони (Ред. – росіяни) мають підтримку з інших країн, безпосередньо Ірану", - зазначила Гуменюк.

За її словами, на території Росії сьогодні налагоджено складання безпілотників типу "шахед", які маркують як "Герань-2". Якщо минулого року у росіян були тільки ті дрони, які завозилися з Ірану, то тепер росіяни навіть хвалиться своїм виробництвом.

Спікер звернула увагу, що українські захисники знають, як ефективно протистояти Росії та її дронам. До того ж, Україна має переваги в "морському бою".

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін заявив, що чекає на припинення підтримки Заходом України. Про це господар Кремля заявив, виступаючи на Валді, слова якого цитують російські ЗМІ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після прильотів, що почастішали, в Крим, які припали, зокрема, на севастопольські бухти і штаби Чорноморського флоту РФ, росіяни перекинули значну частину ЧФ до Новоросійська. У Міноборони Британії тим часом заявили, що російський флот зазнав від України "функціональної поразки" у Чорному морі. Чи згодні з такими оцінками? Про що говорять останні дії росіян у Чорному морі? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.