Армо-скотч закінчується: озвучено неймовірну кількість російських полонених

Російські військові в Курській області пачками потрапляють у полон ЗСУ, і це дуже хороша новина для тих, хто перебуває у російському полоні

Синій армо-скотч, який використовують для полонених російських військових, закінчується, і це не жарт, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. Він навіть припустив, що, мабуть, скоро підуть збори на армований скотч.

При цьому Коваленко підкреслив, що за неповні два тижні Курської операції у ЗСУ понад 2 тисячі полонених, хоча за неофіційною інформацією йдеться про 2,5 тисячі полонених російських військових. Більшою мірою йдеться про строковиків.

"Для розуміння, все угрупування Курськ становило до 10 тис. тіл. Тобто 1/4 угруповання в мінус лише полоненими. Що там по 200 та 300 складно сказати. Більш-менш достовірна інформація поки що тільки по полоненим. При цьому на другий тиждень операції в полон продовжують потрапляти саме строковики. Тобто, незважаючи на те, що відбувається, так і не прибрали їх в тилову зону Курської області. І це дуже добре, причому не лише тому, що явно вказує на ресурсну кризу російських військ", – каже Олександр Коваленко.

На його думку, зараз йдеться про дуже добрі новини для українських військових, які перебувають у російському полоні.

"Сьогодні сотні і тисячі строкових російських військ, що здаються в полон, завтра сотні і тисячі наших героїв і героїнь, що повернулися додому", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові в Курській області взяли в полон понад сотню російських солдатів. Рота ухвалила таке рішення після того, як військове керівництво залишило їх напризволяще, про це інформує прес-служба проекту "Хочу жити". При цьому відомо, що військові здалися в полон, маючи запас боєприпасів та їжі.