Армія РФ за сьогодні випустила більше сотні ракет по території України

Ворожа армія застосувала 29 зенітних керованих ракет С-300 і 71 крилату ракету повітряного і морського базування. Окрім того завдала 12 авіаційних ударів

Триває 352 доба російського широкомасштабного вторгнення. Оперативну ситуацію станом на вечір оприлюднили в Генштабі ЗСУ, пишуть "Коментарі".

"Російська Федерація здійснила пуски понад 100 ракет під час чергового масованого ракетного удару по території нашої країни. За попередньою інформацією, ворог застосував 29 зенітних керованих ракет С-300 та 71 крилату ракету повітряного і морського базування. 61 крилату ракету знищили наші захисники. Крім того, загарбники завдали 12 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БпЛА типу "Шахед-136". Зокрема, по цивільній інфраструктурі", - йдеться у вечірньому зведенні.

За даними Генштабу Збройних сил України, ворог здійснив ще більш як два десятки обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

У відповідь авіація Сил оборони України цього дня завдала 12 ударів по районах зосередження живої сили противника та військової техніки рашистів, а також два удари по позиціях ЗРК ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два райони зосередження особового складу армії РФ, склад з боєприпасами, позицію ЗРК та ще два важливих об’єкти ворожої армії.

Як писали "Коментарі", рашисти по Україні гатили крилатими ракетами типу Х-101/Х-555, “Калібр”, а також ракетами комплексу С-300. Крім цього, ворог застосовував ударні БпЛА типу Shahed. Авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-95 з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області РФ та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі міста Токмак.