Армія РФ використовує на війні в Україні "солдатів-рабів": деталі

Російські солдати без зброї облаштовують захисні лінії на полі бою.

Армія Росії своїх солдатів кидає не лише в "м'ясні штурми", але й застосовує "солдатів-рабів" для риття окопів та швидкого заривання у землю, заявив командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" Андрій Отченаш.

Український військовий Андрій Отченаш в ефірі "Ми – Україна" розповів про тактику швидкого риття окопів, яку застосовує російська армія на війні в Україні. За його словами, у росіян є цілі підрозділи "солдатів-рабів", яким не видають зброю та змушують копати захисні укріплення.

"Я вважаю, що у РФ одні з найпотужніших інженерних військ у світі, на жаль, через те, що у них є умовно солдати-раби. Як би це смішно не звучало, але це цілі підрозділи "одноразок", яких запускають, щоб вони копали окопи, позиції", - розповів Отченаш.

Військовий зазначає, що неодноразово спостерігав, як росіян завозили неозброєними групами з кирками та лопатами для риття окопів. За його словами, відсутність зброї стає додатковою мотивацією для росіян швидко рити нори та працювати та працювати без відпочинку.

Отченаш вказує, що попри постійні удари по цих російських підрозділах, росіяни посилають нові та зводять укріплення.

"Ти наче закидаєш їх боєприпасами, знищуєш особовий склад, а вони просто присилають нове м'ясо, яке далі продовжує копати. Це виглядає, як зомбі-ленд, але він, на жаль ефективний", – підсумував військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в американські ЗМІ озвучили втрати України та Росії на війні. За даними на основі західної розвідки Україна втратила 80 тисяч військових загиблими та 400 тисяч пораненими. Росія втратила 600 тисяч військових з яких майже 200 тисяч вважаються загиблими. Зеленський відреагував на озвучені втрати України та вказав, що це брехня.

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відповіли, чи бачать альтернативи закінчити війну в Україні.