Армія не має чим воювати: чому на фронті знову виник шалений дефіцит боєприпасів

Україна не виробляє в достатній кількості боєприпаси, а союзники знову затримують поставки

Економіст Павло Вернівський розповів, що недавно мав розмову з людиною, яка досить непогано володіє інформацією щодо стану виробництва мін та боєприпасів. За його словами, зараз практично все виробництво застрягло на рівні 2023.

"Коли Камишин на початку роботи міністром трохи наростив виробництво в порівнянні з Гусєвим. Однак, з того часу ніхто нові потужності не створював і виробництво не нарощував. Виробництво 155мм снарядів так взагалі існує на рівні невеликих дослідних партій", - пише Вернівський.

За його словами, буцімто, ніхто не переймається тим, чи буде армія мати чим воювати.

"І найгірше у цьому всьому, що всім плювати чим і як буде воювати армія. Дефіцит боєприпасів катастрофічний! А все через те, що власного виробництва нема. А наші союзники не дотримуються свої обіцянок і зривають строки поставок навіть снарядів по тій же чеській ініціативі", - відзначив Вернівський.

При цьому він додав, що навіть президент Володимир Зеленський нещодавно зізнався, що перевага ворога в снарядах на Донецькому напрямку складала в 12 раз.

"Ну як зізнався? Похвалився, що через операцію в Курській області скоротили кількість обстрілів на Донеччині. І зрозуміло, що ці снаряди пішли на інші напрямки. Вгадайте куди. Однак, про всі ці речі майже ніхто не говорить. Повна тиша. І оскільки публічно про цю проблему ніхто не говорить, то ніхто нічого не робить для її вирішення. Бо якщо про проблему мовчать, то її ніби не існує", - підкреслив економіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військовий Ігор Луценко відзначає, що він ще кілька тижнів тому казав, що ще одна причина неприємно швидкого просування на Захід лінії фронту в районі Покровська — це дефіцит мін. Зараз про факт недодачі мін на найгарячіші ділянки фронту почали активніше говорити інші військові.