"Армагедону не буде": Буданов розповів про наступ РФ

За словами головного розвідника, ситуація на фронті важка, але далеко не катастрофічна

На фронті зараз триває наступ РФ. Ситуація важка, але це не означає, що ЗСУ не вистоять, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Я вважаю, що важкий період на фронті зараз триває. Але я ще раз повторюю: армагедону жодного не буде. Не переймайтеся, ми вистоїмо та переможемо", – сказав Кирило Буданов.

Головний розвідник відзначив, що літній наступ російської армії розпочався близько місяця тому.

"Російський наступ вже йде. Він почався в середині травня і наразі триває. Ситуація не найкраща, але не треба перебільшувати його наслідки цього", – наголосив очільник ГУР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майже половина українців вважає, що виграти у війні не зможе ні Україна, ні Росія. Такими є результати опитування, які провела соціологічна дослідницька компанія "Рейтинг" на замовлення "Фонду Карнегі за міжнародний мир". Близько 44% респондентів вважають, що ні Україна, ні Росія не виграють у війні. 41% опитаних відповіли, що виграє Україна, а 5% – що виграє РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що шанси примарні, що Китай все ж таки погодиться взяти участь у швейцарському саміті миру. "Станом на цей момент немає підтвердження від Китаю про те, що вони братимуть участь у саміті миру. Надії на те, що китайці братимуть участь у саміті, примарні", — зазначив Сергій Нікіфоров. Як відомо, раніше Китай заявляє про готовність взяти участі та долучитися до організації саміту, на який погодяться прибути представники і України, і Росії.