Американський історик відповів, хто виграє війну в Україні

Тімоті Снайдер вважає, що закінчення цієї війни настане тоді, коли буде знищено російські аеродроми, Керченський міст

Переможцем у російсько-українській війні стане той, хто більше матиме літаків, безпілотників та захисту від них. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив американський історик і письменник Тімоті Снайдер.

"Зараз інший тип війни. Якщо поглянути на це у перспективі, то я вважаю, що українці продемонстрували велику готовність захищати свою країну. І за попередні два з половиною роки принесли величезні жертви в масштабах, які більшості західних товариств важко навіть уявити", - зазначив Снайдер.

За його словами, українці воюють на самоті, і для української влади розумно планувати війну, яка не дасть можливості Росії її продовжувати.

Письменник зазначив, що друга думка, яку він хотів би озвучити, полягає в тому, що війну, в якій ми зараз перебуваємо, виграють безпілотники та захист від безпілотників, а також літаки.

"Вона (війна – ред.) буде виграна шляхом знищення російських аеродромів, Керченського мосту. Це правда, що охочих воювати українців поменшало, і це правда, що українці воюють наодинці. І я думаю, що для української влади розумно планувати війну, яка не дасть можливості Росії її продовжувати, а не намагатися витіснити кожного російського солдата з української території", - пояснив історик.

Він наголосив, що готовність воювати, безумовно, є фактором. І це чинник як з українського, так і з російського боку.

"Це свого роду гонка, хто вичерпається першим. Росіяни зараз втрачають багато людей, щоб отримати дуже мало території, і вони розповідають усі найгірші історії про те, чому вони це роблять. Тож це, безумовно, фактор", – зазначив Тімоті Снайдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Буданов назвав два варіанти у війні: українцям треба обрати.