Американський генерал розповів про рецепт швидкої перемоги для України

Американський генерал Бен Годжес вважає, що винищувачі для України могли б прискорити перемогу, в іншому випадку війна триватиме 3-5 років.

Якби США та інші союзники надали швидко велику кількість військової допомоги, зокрема винищувачі, то війна в Україні могла б закінчитись дуже швидко, стверджує командувач армії США в Європі Бен Годжес. Окрім того, американський генерал додає, що за нинішнього рівня підтримки, війна в Україні триватиме 3-5 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на DW.

Після згоди союзників надати танки, українські військові, а також Володимир Зеленський почали наголошувати на потребі у винищувачах для боротьби проти Росії. Колишній командувач США в Європі Бен Годжес заявляє, що країни заходи повинні надати Україні винищувачі. За його словами літаки зможуть прискорити перемогу України, яка буде можлива вже до кінця року.

"Україна могла б здобути швидку перемогу, якби Захід надав швидку реактивну допомогу", - сказав американський генерал Бен Годжес.

Військовий США вважає, що в іншому випадку Україні потрібно буде воювати близько 3-5 років для перемоги. Годжес пояснює, що немає проблем для того, аби надати Україні винищувачі та додає, що проблеми з навчанням пілотів чи злітно-посадкові смуги не роблять неможливим відправку винищувачів. Окрім того, генерал США стверджує, що єдина червона лінія, яку Вашингтону не слід переступати, це американські військові в Україні. Годжес підкреслює, що Україна повинна повернути Крим, щоб зберегти міжнародний порядок та Статут ООН.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи продовжили б українці воювати після ядерного удару Росії.

Також "Коментарі" писали про польського генерала, який пояснює, що робитимуть росіяни перед новим наступом.