Головна Новини Суспільство Війна з Росією Амбасадоркою платформи UNITED24 стала відома тенісистка: скільки коштів вдалося зібрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Амбасадоркою платформи UNITED24 стала відома тенісистка: скільки коштів вдалося зібрати

За місяць функціонування платформи United24 зібрано більше мільярда гривень

8 червня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

В Україні запущено державну фандрейзингову платформу UNITED24 задля збору допомоги постраждалим від війни громадянам, армії, відбудови держави. Про амбасадорів платформи розповів президент Володимир Зеленський.

Амбасадоркою платформи UNITED24 стала відома тенісистка: скільки коштів вдалося зібрати

фото AP Photo/Seth Wenig

Ними стали футболіст та тренер Андрій Шевченко та тенісистка Еліна Світоліна. Амбасадори будуть працювати задля об’єднання світової спортивної спільноти для допомоги Україні. Вже в липні пройде благодійна гра першої ракетки світу Іги Свьонтек під патронатом Еліни Світоліної.

Відомо, що з 5 травня до 3 червня на платформу надійшли перерахування в 1,5 млрд гривень. З них перераховано на оборону та розмінування територій 37 532 174 доларів, на медичну допомогу - 906 856 доларів США.

За інформацією прес-служби Офісу президента, на платформу перерахували кошти з продажу квитків на матчі національної збірної України з футболу, з благодійного телемарафону Save Ukraine, благодійного аукціону у Вашингтоні та донатам. Повідомлялося, що на ці гроші здійснено закупівлю хірургічних рентген-апаратів, транспортних апаратів ШВЛ, шоломів, бронежилетів та автомобілів для військових. Відповідно до звіту, було закуплено для підтримки Збройних Сил України шоломів 35 674 одиниць, бронежилетів — 30 492, та сім спецавтомобілів.

В травні МОЗ отримало 30 215 400 грн для закупівлі 35 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вартістю 26,5 млн грн. Нове обладнання відправлено до пунктів екстреної допомоги та медицини катастроф у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях України для допомоги пораненим, яких доставляють з фронту.

Лише Дніпропетровський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надає допомогу екстренним службам чотирьох сусідніх областей: Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької.

Україна планує закупити рентгенівські апарати C-дуги, один з них коштує 100 000 доларів США. Такі апарати допомагають провести рентген-контрольовані операції з видалення осколків чи фіксації кісток.

Як писав портал "Коментарі", Зеленський назвав, що буде вважатися серйозною тимчасовою перемогою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини