Аксьонов повторив нацистське гасло Другої світової

Окупаційний глава анексованого Криму заговорив за методичками Геббельса

Окупаційний голова анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив про початок спорудження у Криму фортифікаційної лінії, призначеної для стримування наступу Збройних сил України. За його словами, ідея укріплення належить йому особисто та її підтримав російський диктатор Володимир Путін.

"Крим російський і їм залишиться назавжди, хто б там що не планував, - заявив Аксьонов. - Я відповідаю за територіальну оборону Криму, повністю володію ситуацією, знаю, хто на якому місці і за що відповідає... Оборонна лінія - це весь Крим, у межах. Якщо не знадобиться - і гаразд, будемо потім водити на екскурсії".

Відповідне гасло перед своєю поразкою висунули нацисти - "Берлін залишиться німецьким" . Воно увійшло до історії, як останнє гасло нацистської пропаганди.

Варто зазначити, що протягом минулого року російська пропаганда вже кілька разів заявляла про неможливість залишити ті чи інші окуповані нею території в Україні. Проте за 12 місяців війни українські захисники вже звільнили від рашистів великі території Київської, Чернігівської, Харківської та Херсонської областей, продовжуються активні оборонні бої у Донецькій та Луганській областях. Першим звільненим обласним центром України став Херсон.

На даний момент українські військові отримали суттєву перевагу над окупантами завдяки використанню штучного інтелекту, а українська армія займає лідируючі позиції у рейтингу найсильніших армій світу. Окрім того, було опубліковано відео підготовки українських снайперів. Також відбувається формування 30-тисячного ударного угруповування "Гвардія наступу", головною задачею якого стане звільнення окупованих територій та закріплення кордону 1991 року.