Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО)

Нещодавно відкритий новий вид риб родом з Індії

Міжнародна група вчених на чолі із доктором Ральфом Бріцом повідомила про відкриття нового виду риб. Віднайдені у підземних водах Південної Індії риби належать до сімейства болотних вугрів. Про своє відкриття дослідники повідомили через науковий журнал Ichthyological Exploration of Freshwaters, пише phys.org.

"Новенькі" болотні вугри абсолютно сліпі та мають червоне забарвлення луски. Цікаво, що донедавна їх вважали належними до іншого роду сімейства, і лише дослідження доктора Бріца та його команди змінило це уявлення.

"Зразок, який ми дослідили, був пійманий у 1998 році поблизу невеликого села в штаті Керала та описаний двома американськими вченими як Monopterus roseni. Він належить до місцевої підземної фауни риб, яка наразі включає 10 види з п’яти родин", — повідомив Ральф Бріц.

Утім нові дослідження допомогли вченим зрозуміти певні відмінності. Відтепер такі червоні болотні вугри віднесені до нового роду під назвою Rakthamichthys roseni.

Цікаво, що назву риби отримали завдяки своєму вигляду, адже слово "Raktham" у перекладі з мови малаялам означає "криваво-червоний".

Досліджені командою вугрі виростають довжиною до 17 см і живуть винятково в підземних водах. Саме їхнє місце перебування і впливає на відсутність зору.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що вченим вдалося відкрити новий вид маленьких риючих змій. Представники фауни живуть на островах Філіппінського архіпелагу.

Природні форми приваблюють всіх, у тому числі й розробників техніки. Попередньо на порталі повідомлялося, що в США почали тестувати нові дрони, які не більше розміру комара.