Вчені знайшли спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню

Вирішити проблему глобального потепління можуть торф'яні болота

Фахівці з Інституту дослідження впливу клімату зробили несподіване відкриття: якщо відновити 60% осушених торф'яних боліт і привести в порядок діючі, то це зможе уповільнити глобальне потепління. Тому як вуглекислий газ, який регулярно потрапляє в атмосферу, є однією з головних причин виникнення даної проблеми. Про це пише видання lenta.

Більшість способів боротьби з глобальним потеплінням зводяться до землекористування, лісів і сільського господарства. Експерти вважають, що до кінця століття вони зможуть вбирати стільки вуглецю, що це в рази перевищить кількість того, який потрапляє в атмосферу.

Але нове дослідження показало, що в розрахунок не були взяті виділення від осушених торфовищ, а це значить, що землекористування не зможе впоратися з цією проблемою.

В болотах є високий вміст газу, який накопичувався протягом не одного десятка років. Проте, в діючих водоймах він знаходиться глибоко під водою, що не дозволяє йому впливати на клімат.

Також вчені зазначили, що для екосистеми є небезпечними пожежі в тих місцях, де присутні поклади торфу. Це загрожує виділенням великої кількості вуглекислого газу в атмосферу.

Відомо, що торф'яні болота займають близько 3 відсотків суші, тому їх відновлення поступово зможе допомогти знизити викиди оксиду вуглецю в атмосферу нашої планети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому дерева можуть не впоратися з глобальним потеплінням.