Вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту

Він продовжує розширюватися з величезною швидкістю

Вченим вдалося встановити, що Всесвіт з'явився близько 13.75 млрд років тому, і за цей час встиг розширитися до своїх теперішніх розмірів. Про це пише видання lenta.

Також науково доведено, що Всесвіт збільшується швидкими темпами. Найвіддаленіший його край називається поверхнею останнього розсіювання. Саме там утворюються і надходять фотони реліктового випромінювання, які з'явилися відразу після Великого вибуху.

А ось те, що знаходиться за поверхнею останнього розсіювання, з'ясувати поки не вдалося. Дослідники не можуть "дістати" туди, тому що в тому місці не працює випромінювання. Тому їм доводиться тільки робити припущення з приводу того, що ж може ховатися за межами Всесвіту.

Якщо вірити теорії Лямбда-CDM, то галактики віддаляються одна від одної з прискореним темпом. Але настане момент, коли цей темп перевищить світлову швидкість, і вони зникнуть з нашого поля зору, опинившись за межами доступного нам простору. Виходячи з цього, вчені припускають, що за видимою межею Всесвіту може ховатися неймовірний простір, який в рази більше за сам Всесвіт.

Нагадаємо, як буде виглядати Земля, коли розтануть всі льодовики (відео).