Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, на що вказують великі зіниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, на що вказують великі зіниці

Вчені з Технологічного інституту Джорджії заявили, що чим ширші у людини зіниці, тим вищий рівень її інтелекту

8 червня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Виявляється, що за розміром зіниці можна визначити рівень інтелекту і когнітивних здібностей людини. Такі висновки зробили американські вчені в ході одного зі своїх досліджень.

Вчені з'ясували, на що вказують великі зіниці

На що вказують великі зіниці / Фото: регион online

Команда фахівців із Технологічного інституту (штат Джорджія) запросила для участі понад 500 добровольців у віці від 18 до 35 років. Вони пройшли тестування на увагу, пам'ять і мислення.

Результати дослідження показали, що чим більші зіниці у людини, тим вищий у неї рівень інтелекту. Виявилося, що діаметр зіниці є показником активності області мозку під назвою блакитна пляма. У ній вивільняється норадреналін — гормон мозкової речовини надниркових залоз і нейромедіатор, який регулює процеси пам'яті та навчання.

Перед тестуванням, щоб виміряти розмір зіниць учасників у стану спокою, вчені зафіксували, як вони відбивають світло. Після цього добровольцям дали когнітивні тести, перевірка яких зафіксувала, що найвищі бали набрали люди з широкими зіницями.

Експертів також здивував той факт, що чим старшими були учасники експерименту, тим більш звуженим був діаметр їхніх зіниць. Але коли вчені посортували дані за віком, зв'язок між діаметром зіниці й рівнем рухомого інтелекту зберігся.

Нагадаємо, що кожна людина зацікавлена в постійному саморозвитку та особистісному зростанні. Є певні захоплення, які допомагають отримати нові знання та досвід, а також "прокачують" наш розум. Чим же варто зайнятися?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що продукти, які покращують когнітивну функцію, включають омега-3 жирні кислоти, тригліцериди із середньою довжиною ланцюга, вітамін D й інші поживні речовини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини