Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили, як виникло життя на Землі - результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили, як виникло життя на Землі - результати дослідження

Нове дослідження проливає світло на походження життя на Землі

17 січня 2022, 18:07
Поділіться публікацією:

Вирішуючи одне з найбільш глибоких питань біології, яке досі без відповіді, команда під керівництвом Рутгерса виявила структури білків, які можуть бути відповідальними за походження життя на Землі. 

Вчені виявили, як виникло життя на Землі - результати дослідження

Планета Земля - фото з відкритих джерел

Дослідження з'явилося в журналі Science Advances.

Учені досліджували, як примітивне життя могло виникнути на нашій планеті з простих, неживих матеріалів. Дослідники запитали себе, які властивості визначають життя, яким ми його знаємо, і прийшли до висновку, що будь-чому живому знадобилися б для існування збір та використання енергії з таких джерел, як Сонце або гідротермальні джерела.

З молекулярної точки зору, це означало б, що здатність перемішувати електрони була першорядною для життя. Оскільки найкращими елементами для перенесення електронів є метали (наприклад, стандартні електричні дроти), а більшість біологічної активності здійснюється білками, дослідники вирішили дослідити їх комбінацію, тобто білки, які зв’язують метали.

Вчені порівняли всі існуючі білкові структури, які зв’язують метали, щоб встановити будь-які спільні ознаки, виходячи з того, що ці спільні особливості були присутні в білках предків і були диверсифіковані та передані для створення діапазону білків, які ми бачимо сьогодні.

Дослідники розробили обчислювальний метод, який виявив, що переважна більшість існуючих на даний момент білків, що зв’язують метали, є дещо схожими.

"Ми побачили, що ядра існуючих білків, що зв’язують метали, справді подібні, хоча самі білки можуть і не бути схожими. Ми також побачили, що ці ядра, що зв’язують метали, часто складаються з повторюваних структур, схожих на блоки LEGO. Цікаво, що ці блоки також були знайдені в інших областях білків, не тільки в ядрах, що зв’язують метали, і в багатьох інших білках. Наше спостереження свідчить про те, що перебудова цих маленьких будівельних блоків могла мати невелику кількість спільних предків і призвела до виникнення цілого ряду білків та їхніх функцій, які є в даний час, тобто до життя, яким ми його знаємо", – сказала провідний автор дослідження Яна Бромберг, професор кафедри біохімії та мікробіології Університету Рутгерса в Нью-Брансвіку.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені відкрили найстарішу у світі соціальну мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини