Вчені виявили в антисептиках небезпечну речовину

Американські вчені в ході дослідження виявили, що в деяких популярних антисептиках бензол міститься в дуже великій кількості

У період пандемії коронавірусної інфекції, попит на антисептичні засоби істотно виріс. Але користуватися ними регулярно експерти не рекомендують, щоб не страждала шкіра рук. Але як виявилося, це не найстрашніше.

Американські фахівці проаналізували популярні антисептичні засоби на ринку і заявили, що у багатьох досліджених зразків у складі виявилася речовина, яка викликає рак. Її норма перевищувала допустиму у кілька разів. Цією речовиною є бензол, яку ВООЗ відносить до категорії найбільш небезпечних хімікатів. Експерти компанії Valisure відзначили, що з 260 перевірених зразків у 21 пляшці антисептика бензол містився в надмірній кількості, а при попаданні в організм він викликає ураження шлунково-кишкового тракту і в цілому є високотоксичним. Такі дані викликають тривогу і вказують на серйозний ризик для здоров'я населення, яке регулярно користується санітайзером.

Крім того, в деяких антисептиках вчені виявили високий рівень метанолу, а ці засоби, згідно зі словами експертів, не повинні містити його взагалі, попри спиртову основу.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусної інфекції в усьому світі збільшився попит на антисептичні засоби для рук. Але протягом 2020 року в різних країнах почали реєструвати отруєння і летальні випадки після використання цих засобів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що антисептичні засоби - корисна річ, особливо, в дорозі або під час прогулянки в парку. А в цьому році, на тлі пандемії коронавірусу, цей предмет став мало не "хітом сезону". Але дуже важливо вміти вибирати правильний антисептик. Яких компонентів в ньому бути не повинно?