Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали рослину, здатну допомогти у боротьбі з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали рослину, здатну допомогти у боротьбі з COVID-19

Дослідники виявили рослину, з'єднання якої допомагають у боротьбі з коронавірусною інфекцією

6 лютого 2022, 14:55 comments1009
Поділіться публікацією:

Вчені рекомендують додавати до свого раціону розмарин, тому що, як виявилося, ця рослина допомагає у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє Antioxidants.

Вчені назвали рослину, здатну допомогти у боротьбі з COVID-19

Яка рослина допомагає у боротьбі з коронавірусом (фото з відкритих джерел)

Група дослідників у ході експерименту виявила, що сполуки, які входять до складу розмарину, можна назвати "двосторонньою зброєю" проти COVID-19. Їхні кислоти здатні блокувати взаємодію між зовнішнім "шипом" SARS-CoV-2 і рецепторним білком ACE2, який використовує для проникнення у клітини. У міру підвищення дозування з'єднання інтенсивність блокування зростала.

Попри те, що дослідження є попереднім, вчені вважають, що карнозинова кислота має противірусний ефект.

Щобільше, ця сполука може гальмувати потужний запальний шлях, активний при тяжкому перебігу COVID-19 та інших захворюваннях, включаючи хворобу Альцгеймера.

Лікар медичних наук Стюарт Ліптон вважає, що потрібно продовжувати дослідження на цю тему, оскільки у карнозиновій кислоті вони бачать потенціал для лікування захворювань, пов'язаних із запаленням.

Нагадаємо, що вчені з усього світу намагаються знайти ефективні ліки проти коронавірусної інфекції, яка сколихнула весь світ. Професор хімії Роберт Лінхардт у ході свого наукового дослідження виявив рослину, у складі якої є речовини, що допомагають у боротьбі з COVID-19.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що індійські фахівці провели дослідження та виявили екстракт рослини, який вибірково знищує ракові клітини.

Читайте також, що американські дієтологи рекомендують для боротьби з переїданням використовувати м'яту — рослина, яка має попит і у медицині, і у косметології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини