Вчені назвали найбільш підходящі планети, на яких можливе життя

Земля не єдина населена планета в Сонячній системі

Фахівцям з Бірмінгемського університету у Великобританії вдалося з'ясувати, що є кілька планет в Сонячній системі, на яких можливе життя. У цей список входить Марс, супутник Юпітера - Європа і два супутники Сатурна - Титан, Енцелад. Саме на них можуть існувати біологічно активні речовини та вода, передає видання hvylya.

Вчені також виявили озеро на Марсі під крижаною шапкою. А в атмосфері цієї планети виявлено велику кількість метану, створювати який можуть тільки живі істоти. Проте, тонка і суха атмосфера не може захистити Марс належним чином від космічного і сонячного випромінювання. Тому відомо, що на цій планеті можливе життя, але лише у вигляді мікробів.

А ось Європа (супутник Юпітера) вважається досить активною геологічною планетою. Експерти навіть приходять до висновку, що тут може бути рідкий океан. І все тому, що там є гейзери, які пробиваються через крижану оболонку супутника. Також вони впевнені в тому, що там можуть бути гідротермальні джерела, які здатні підтримувати життя. Схожі гейзери також виявлені й на супутнику Енцеладі - там знайдені органічні молекули.

На Титані теж виявлено рідкий метан, який чимось схожий на земні водойми. Вчені припускають, що там є кріовулкани, які вивергають не лаву, а рідку воду. Хімічні сполуки, які виявлені на Титані, свідчать про те, що там може бути життя, попри досить низьку температуру.

Нагадаємо, вперед, в минуле: з'явилося відео, як буде виглядати Земля через 200 млн років.