Унікальні знімки: археологи знайшли 1200-річний "Будинок Бога"

«Будинок Бога» колись був дерев'яною будовою і датується епохою вікінгів

Фахівцям вдалося виявити залишки стародавнього язичницького храму, який був створений для того, щоб поклонятися древнескандинавским богам, таким як Тор і Один. Унікальну знахідку вчені з університетського музею Бергена побачили на території Норвегії, передає видання lenta.

Археологи проводили розкопки в західній частині країни і виявили дерев'яну споруду, яка датується епохою вікінгів. Передбачається, що древня будівля була приблизно 14 метрів в довжину, 12 у висоту і близько 8 метрів в ширину. Її створили, щоб чоловіки і жінки могли молитися, перед тим, як вирушали на море в середині зими і під час сонцестояння в середині літа. Також відомо, що час проведення богослужінь вікінги приносили жертви своїм богам.


Крім "Будинку Бога" фахівці також знайшли ділянку, на якій, швидше за все, колись була ферма. Вони припускають, що вона була побудована ще в період раннього середньовіччя.

Нагадаємо, вчені виявили докази історичної точності Біблії. Експерти знайшли печатку, пов'язану з монархом, коли були на розкопках в Офелії. За їхніми припущеннями, артефакт був створений ще в VIII столітті до нашої ери. На ньому набито ім'я персонажа з Біблії, тому справжність цінної знахідки не викликає ніяких сумнівів.