У Верховній Раді пропонують скасувати золоті та срібні медалі у школах

Це обумовлюють тим, що медалі вже давно не визначають рівень якості освіти випускників шкіл

Комітет Верховної Ради України з питань освіти рекомендував скасувати вручення у школах і виготовлення золотих і срібних медалей державного зразка. Про це повідомила нардепа Наталя Піпа, інформує портал "Коментарі".

"За останні роки ми мали збільшення кількостей медалей, але водночас освітні розриви і зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни…

Цей анахронізм ще існує лиш у пострадянських країнах…", – зазначила Піпа.

Вона підкреслила, що таким чином кошти держбюджету будуть зекономлені. У свою чергу школи можуть відзначати тих, хто найкраще вчиться власними відзнаками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Києві школярі отримали підручники з зображенням російських військових

В одній зі шкіл Києва десятикласники отримали підручники з "Захисту Вітчизни", де опубліковане фото російських окупантів. Про це повідомляється в сюжеті 5 каналу, інформує портал "Коментарі".

Так, школярі помітили, що на фото в підручнику зображено двох військових в екіпіруванні, схожим на вороже, а також снайперською гвинтівкою російського виробництва. Якщо перевірити зображення через інтернет, то пошук веде на російські сайти, де пишуть про вороже екіпірування "Ратнік" та автомат АК. Деталі та фото – за посиланням.

Читайте також: У підручнику української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука надруковано мапу України без Криму. Цей підручник рекомендували до Міносвіти, а друк проводили за державні кошти. Як на це відреагували автори та прем’єр-міністр – читайте за посиланням.