У Єгипті виявили мумії із золотими язиками (ФОТО)

У єгипетській провінції Мінья археологи виявили мумії із золотими язиками: що вони означають

У місті Ель-Мінья, розташованому в історичному центрі Єгипту, виявили кілька гробниць, де лежали мумії із золотими язиками.

Як повідомляє Egypt Independent, знахідка датується XVII століттям до нашої ери. Виявлені археологами мумії належать до періоду 26 або Саїської династії (685-525 року до нашої ери). Золоті язики, за словами вчених, призначалися для того, щоб померлий міг розмовляти в потойбіччі. Стародавні єгиптяни вірили, що, якщо людина зустріне Осіріса (владаря царства мертвих, - прим. авт.), то він зможе відповідати на його запитання та захистити себе на потойбічному суді.

Експерти також виявили понад 400 фігурок ушебти, які зображували мумію. Ці статуетки в Стародавньому Єгипті містилися в могилу. За віруваннями давніх вони повинні були заміщати померлого на роботах у потойбічних полях Осіріса. Від імені покійного над ушебти вимовляли або записували на них заклинання з перерахуванням усіх робіт.

Дослідники також з подивом виявили, що один із саркофагів уже відкривався раніше за невідомих обставин.

Нагадаємо, що дослідження старожитностей – процес не безпомилковий. Археологи будують гіпотези про те, яким був побут наших предків, і не завжди ці припущення є вірними. Одним із прикладів є дослідження австралійських учених, які дійшли висновку, що останки стародавньої мумії є обманом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці знайшли гробницю жерця у храмовому комплексі Бубастеум у Саккарі, який служив ще за третього фараона Неферіркара. Але, крім знайденої гробниці, вони також виявили шахту, яка була заповнена кішками, які були муміфіковані.