У центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики: наукове дослідження

У центрі Чумацького Шляху знайдено сліди поглинання іншої галактики

Вченим з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вдалося з'ясувати, що значна частина зірок, які оточують чорну діру в центрі Чумацького Шляху, можуть бути "немісцевими". Як припускають фахівці, вони могли з'явитися через карликову галактику або поглинання іншого скупчення. Про це пише видання zn.

Експертам довелося детально вивчити близько 700 "старих" гігантів, які розташовані в межах 20 світлових років від центральної чорної діри. Проведене дослідження показало, що є дві окремі популяції, які значно відрізняються своїми характеристиками.

7 відсотків таких зірок мають низьку металічність, зміст елементів важче водню і гелію в них виявився майже в три рази нижче, ніж у Сонця. Також відомо, що обертаються вони навколо Землі під різними кутами. Все це свідчить про те, що ця група зірок - залишок окремого скупчення, поглиненого "ядерним".

Вчені також спроектували поглинання скупчення, яке наблизилося до центру Чумацького Шляху. Як виявилося, таке злиття могло статися не так давно - менше трьох мільярдів років тому.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту.