Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стартап Ілона Маска імплантував чіп мавпі: відкрилися нові можливості
commentss НОВИНИ Всі новини

Стартап Ілона Маска імплантував чіп мавпі: відкрилися нові можливості

Чіпізація мавп дала дивовижні результати - вони навчилися грати у відеоігри

1 лютого 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Розвиток комп'ютерних технологій і їх взаємодія з живими організмами часом приносять дивовижні результати. Так, завдяки мікросхемі, вживленої в мозок мавпи, тварина освоїла комп'ютерні відеоігри. Про такий результат однієї зі своїх компаній заявив один з найбагатших людей планети, винахідник Ілон Маск.

Стартап Ілона Маска імплантував чіп мавпі: відкрилися нові можливості

Чипована мавпа демонструє інтелект / фото futurist.ru

Так, засновник виробника електроавтомобілів Tesla Ілон Маск заявив, що в ході досліджень і наукової діяльності компанії Neuralink мавпам імплантували в мозок імплант, який дозволив їм використовувати мислення для управління відеоіграми.

"У нас є мавпа з бездротовим імплантом з крихітними проводами в черепі, яка може грати у відеоігри", — розповів Маск.

За словами винахідника, сам імплант непомітний для оточуючих. Маск пообіцяв незабаром представити демонстраційне відео, яке підтвердить його слова. Впроваджений імплантат за допомогою електродів стимулює ланцюжок нейронів, приводячи в активну фазу роботу окремих нервових клітин.

Це не перша заява підприємця про чіпування живих істот. Раніше Маск викладав в Мережу відео зі свинями, які перенесли процедуру імплантації і видалення чіпів в мозок. Роботи в цьому напрямку тривають. Кінцевою метою досліджень стане чіпування людини — на думку вчених, імплантована мікросхема допоможе керувати нейронними зв'язками й буде корисна для людей з проблемами опорно-рухового апарату. Чіп також допоможе відновлювати зір і слух після травм головного мозку.

Як повідомляв портал "Коментарі", білоруські вчені створили біочип за допомогою якого можна вивчати функції головного мозку. На цей момент одна з головних розробок — біочип, який призначений для вивчення нейронних мереж і функцій головного мозку. Згодом повинні бути розроблені нові підходи до лікування і відновлення структур мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини