Спогади не зникають: літні люди запам'ятовують минулі події з вражаючою точністю

Вчені запевняють, що людський мозок залишається "гостріше" набагато довше, ніж думають багато

Численні дослідження показують, що коли людина стає старшою, вона починає побоюватися того, що може забути найяскравіші події з життя. Однак, канадські вчені запевняють, що людський мозок залишається "гостріше" набагато довше, ніж вважають багато експертів.

Дослідження вчених з Канади показує, що люди можуть пам'ятати подробиці свого життя з майже ідеальною точністю, навіть коли вони старіють. В ході експерименту дослідники вивчали групу людей під час 30-хвилинного аудіотура, пов'язаного з мистецтвом і іншими артефактами. Два дні потому команда попросила кожної людини згадати все, що вони могли про тур. Результати показали, що люди дійсно мають здатність запам'ятовувати деталі минулих подій з точністю 94%. Вчені також намагалися провести асоціацію побаченого з минулим учасників експерименту, при цьому більшість спогадів були занадто детальними.

Цим експериментом вчені хотіли показати що відбувається, коли люди вільно згадують події без будь-яких маніпуляцій і виявили, що вони надзвичайно точні незалежно від віку людини. Ось чому, на думку дослідників, літні люди так детально можуть згадувати події зі свого життя.

Раніше "Коментарі" повідомляли, вчені знайшли спосіб , як боротися з різкими змінами клімату на планеті.