Головна Новини Суспільство Наука та освіта Шмигаль розповів, чи скасують цього року ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, чи скасують цього року ЗНО

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, за яких умов ЗНО-2020 можуть скасувати

17 червня 2020, 15:20 comments1315
Поділіться публікацією:

Зовнішнє незалежне тестування цього року в Україні має відбутися. Принаймні, нинішня епідеміологічна ситуація дозволяє проведення тестів. Про це на засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль розповів, чи скасують цього року ЗНО

"Наразі немає жодних підстав, щоб його не проводити. ЗНО відбудеться за визначеним планом. "Зраду" відмінено, ніякого повернення корупції у ВУЗи шляхом скасування ЗНО не буде. Наші діти повинні мати рівнозначний доступ до освіти, і вони його матимуть, безумовно", — сказав глава уряду.

За його словами, вже готують пункти проведення ЗНО, в цьому допомагають українські компанії та іноземні партнери. Адже завдання уряду, додав Шмигаль, щоб вступна кампанія була комфортною та безпечною для вступників.

Як пояснив прем'єр-міністр, є чіткі умови, які визначають доцільність проведення ЗНО в умовах епідемії коронавірусу.

"Головні критерії наразі витримані, — запевнив Шмигаль. — Перший — кількість активних хворих не перевищує 60 активних випадків на 100 тисяч населення: зараз у нас орієнтовно біля 40 активних хворих на 100 тисяч населення. Другий — кількість областей, які перевищують національні епідеміологічні критерії, наразі не долає 50%"- бар’єр.

Додамо, що на засідання Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає повернення коштів за пробне ЗНО.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект щодо скасування обов’язкового для всіх випускників ЗНО. Так, у випускників буде вибір виду оцінювання результатів їх навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини