Селекціонери вивели огірки, які можна смажити

Нідерландська компанія створила гібридний сорт огірків, які можна смажити, і вони не втрачають свій хрускіт

Огірки – популярний овоч на нашому столі, який можна використовувати для приготування салатів, солінь і холодних страв. А тепер огірки можна буде ще й смажити.

Як повідомляє Newfood.media, селекціонери з Нідерландів створили гібридний сорт овочів під назвою Wokcue, який можна приготувати на сковороді, і він не втратить своєї жорсткості, залишаючись хрустким. Голландську дивину вже протестували й дали їй позитивну оцінку. Селекціонери кажуть, що такі огірки стануть дуже популярними, особливо серед людей, які дотримуються вегетаріанства.

Зазначимо, що традиційні сорти огірків не пристосовані до смаження, тому що в їх складі дуже багато вологи. Хоча у деяких азійських стравах можна зустріти смажений овоч. Перед приготуванням із нього виймають серцевину і смажать те, що залишається. Але така страва на любителя.

Творці Wokcue переконані, що їхнє дітище знайде своїх шанувальників і багатьом припаде до смаку.

Нагадаємо, що одними із головних шкідників картоплі є колорадські жуки. Ці комахи об'їдають бадилля, починаючи з верхнього листя і не заспокоюються, поки не залишать одні стебла. Але як виявилося, є сорт картоплі, який не цікавий шкідникам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Україна збільшує імпорт продуктів з інших країн. Цього сезону особливу увагу привернули м'ясо, сир і тепличні овочі. Причому огірки привозять до нашої країни з Росії, а сири, свинину та сало з країн Європи.

Читайте також, що експерт Пулок Мукерджі з Університету Джадавпер розповів, які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня вживати огірки.