Нейробіологи з'ясували, що навчання проходить ефективніше, якщо писати від руки

При написанні від руки виникають оптимальні мозкові хвилі для навчального процесу - вони важливі для запам'ятовування і кодування нової інформації

Нейробіологам вдалося з'ясувати цікаву закономірність: нова інформація засвоюється більш ефективно, якщо ми записуємо її від руки. В процесі написання в мозку з'являються мозкові хвилі, які сприяють запам'ятовуванню і кодуванню інформації. Про це пише видання vokrugsveta.

Варто зазначити, що подібні мозкові хвилі також виникають в процесі малювання. А ось під час набору тексту на ноутбуці або комп'ютері нічого подібного не відбувається.

Одна з авторів цього експерименту Одрі Ван Дер Мер розповіла, що хоч написання від руки є досить трудомістким процесом, однак варто його пройти, щоб навчитися правильно засвоювати нову інформацію і розвинути дрібну моторику.

"Якщо ви використовуєте клавіатуру, ви робите одне і те ж рух для всіх букв. При написанні від руки потрібно контролювати дрібну моторику", - додала вона.

Незважаючи на це, фахівці зовсім не говорять, що необхідно забути про сучасні технології, і перейти на написання від руки. Вони рекомендують час від часу практикувати цю навичку, щоб налаштувати свій мозок на навчання.

Нагадаємо, дізнатися свій IQ: вчений створив найкоротший тест в світі.