Неймовірно: телескоп Хаббл показав, як одна галактика поглинає іншу (фото)

Велика галактика поглинає свою сусідку, засмоктуючи її зірки та планети

Фахівці розповідають, що коли одна галактика поглинає іншу, то це є самим звичайним космічним процесом. Також вони впевнені в тому, що подібний сценарій очікує і нашу галактику - Чумацький Шлях. Так, вчені припускають, що через чотири мільярди років його поглине галактика Андромеди. Про це пише видання lux.

Але чекати цієї події досить довго, тому поки можна подивитися, як галактика NGC 2799 поглинула свою сусідку - NGC 2798. Експертам вдалося зняти цей неповторний момент за допомогою телескопа "Хаббл".

Астрономи додають, те, що ми бачимо на цьому знімку, є тільки першою стадією загадкового процесу. А найцікавіше ще буде попереду. Але навіть цей початковий етап виглядає дуже видовищно, чи не так?


Можна здогадатися, що перша галактика розташована зліва, а друга - праворуч. Вчені кажуть, що об'єднання галактик не завжди є загрозою, яка призводить до повного руйнування. Вони впевнені в тому, що більшість космічних тіл знаходяться досить далеко один від одного, тому вони можуть навіть не відчути якихось змін. А ось побачити цей процес на власні очі виходить украй рідко.

Нагадаємо, гігантська чорна діра поглинула зірку, більше ніж Сонце. Відомо, що в 215 мільйонах світлових років від нашої планети існувала зірка під назвою AT2019qiz. Але в якийсь момент вона опинилася на дуже короткій відстані від чорної діри, тому через півроку зникла.