Не тільки Атлантида: три затонулих стародавніх міста

Є кілька стародавніх міст, по вулицях яких неможливо прогулятися, бо вони пішли під воду

Напевно, всі знають легенду про Атлантиду? Людство століттями намагається знайти докази її існування, але морські глибини сповнені руїнами інших, абсолютно реальних міст. Чому вони пішли під воду?

Геракліон-Тоніс, Єгипет

Це місто давно вважається безвісти зниклим, але на початку цього століття підводні археологи знайшли в глибині затоки Абу-Кір, руїни його палаців, а також статуї, прикраси, предмети побуту. Велика частина знайдених речей збереглася в хорошому стані, не дивлячись на те, що пробула під водою понад 2000 років. Стародавнє місто називався Геракліон-Тоніс, але чому воно пішло під воду - невідомо. Вчені вважають, що цьому міг сприяти землетрус, який викликав цунамі.

Самабах, Гватемала

Це затонуле місто розташоване у Гватемалі. Він спочиває на глибині озера Атитлан і оточений трьома вулканами. Знайдені на глибині 30 метрів руїни будівель, древній храм зі сходами, експерти віднесли до періоду, коли мая не досягло свого найвищого розквіту, - 250 році н. е. Вважається, що місто пішло під воду в результаті вулканічної активності близько 2000 років тому. Місто Самабах було знайдене дайвером Роберто Самайоа під час одного з аматорських занурень.

Дварака, Індія

Згідно з легендою, місто Дварака було споруджено за одну ніч за наказом Крішни й проіснувало близько 10 тисяч років, а через 7 днів після смерті бога, місто поглинуло море. Його виявили випадково в кінці 90-х років, коли підводні археологи досліджували приливну зону в районі Банапура. На глибині від 7 до 40 метрів були знайдені руїни міста, скульптури та монети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких містах ніколи не жили люди.