Міністр освіти розповів про завершення навчального року

МОН працює над рекомендаціями для шкіл щодо завершення навчального року

Строки завершення в умовах воєнного стану навчального року та видачі документів про базову або загальну середню освіту ще напрацьовуються фахівцями з освіти. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Наразі ми напрацьовуємо алгоритм і найближчим часом наказом Міністерства освіти і науки України будуть затверджені методичні рекомендації щодо окремих питань завершення навчального року в умовах воєнного стану", - написав він.

МОН працює над рекомендаціями для шкіл. За словами міністра, всі, хто в цьому році закінчує 9 та 11 класи отримають свідоцтва про шкільну освіту незважаючи на те, чи працює зараз заклад освіти, де вони вчилися, чи він знаходиться в зоні бойових дій, чи його розбомблено.

Міністерство працює над тим, щоб внутрішньо переміщені особи та школярі з сімей біженців, що виїхали за кордон, отримали документи про освіту. В рекомендаціях буде роз'яснено для адміністрацій загально освітніх навчальних закладів процедуру видачі свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту всім випускникам українських шкіл.

Як повідомляв портал, Міністерство освіти і науки ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів. З 14 березня в Україні відновлено навчальний процес в закладах освіти, на заняття вийшли й студенти закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти. Студенти університетів, академій та інститутів вийшли на навчання в 15 областях України та в ще в двох областях виші працюють частково. В чотирьох областях університети пішли на канікули, в одній області не працюють.