Міністр науки та освіти Оксен Лісовий вирішив відмовитись від ступеня кандидата наук

Кабінет міністрів затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня – Лісовий став першим, хто випробував це на собі

Про це міністр науки та освіти написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє портал "Коментарі".

Такої можливості раніше не було, зауважив він.

"На собі, власне, першим випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", - зазначив міністр.

Як він переконаний, в сьогоднішньому академічному світі, науковий ступінь це не що інше, як "про здобуття, а не отримання, а також про цінність та довіру".

"Постсовєцька культура це дещо викривила, а ми це виправимо й сформуємо нову культуру академічної доброчесності, де буде місце лише для справжньої науки. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці", - додав Оксен Лісовий.

Далі ж на становлення сучасної культури академічної доброчесності має вплинути відповідний закон, який ще допрацьовують, підсумував міністр науки та освіти.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Людиназ премією від Табачника: що відомо про нового міністра освіти Оксена Лісового У 2012 році Лісовий отримав державну премію в галузі освіти від Табачника.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Все, як Путін говорив: у Росії створять посібник-інструкцію для школярів, як створювати родину Після звернення Путіна до Федеральних зборів у Росії вирішили зміцнювати "скріпи".

Читайте також на сайті "Коментарі", - РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову. Раніше в РФ розкритикували, як "мертву мову", англійську, якою розмовляють півтора мільярда людей.