Куди підлітки зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію

МОН подало пропозиції щодо виплат вакцинованим підліткам

У Міністерстві освіти і науки (МОН) підготували пропозиції щодо сфер застосування тисячі гривень, яку виплачуватимуть вакцинованим підліткам. Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

Серед таких пропозицій - витрати на оплату позашкільних творчих гуртків для молоді. Поки що мова йде про школярів віком від 14 до 18 років, однак в Офісі президента наголосили, що виплати в рамках програми "єПідтримка" можуть призначити з 12 років.

Раніше повідомлялося, що глава держави доручив уряду розробити окрему програму виплат для підлітків. Поки що механізм виплат неповнолітнім невідомий. Над цим питанням наразі працюють в Кабінеті міністрів.

Як стало відомо, підлітки від 14 до 17 років зможуть витратити 1000 грн на послуги у сфері освіти, проживання у гуртожитку, оплату за проходження ЗНО, придбання книжок, спортивного інвентаря.

На засіданні уряду буде ухвалено рішення про те, що дорослі віком від 60 років зможуть з тисячі гривень за вакцинацію заплатити за ліки в аптеках. Під час селекторної наради в Офісі президента, було вирішено, що з огляду на побажання літніх людей, до переліку місць, де можна придбати товари за тисячу, буде додано аптеки.

Тобто українцям буде надано можливість придбати ліки на ці кошти. Про перелік ліків не повідомляється. Витратити кошти на ліки зможуть з другої половини січня 2022 року, українці, старші за 60 років. Виплати будуть проведені без додатку "Дія".

Як повідомляв портал "Коментарі", випускники в 2022 році отримають сертифікати ЗНО різної форми. Міністерство освіти і науки вже розробило і затвердило нові форми сертифікатів та інформаційної сторінки. В 2022 році одинадцятикласники, що планують вступати до закладів вищої освіти (ЗВО), зможуть скласти тестування з понад п'яти предметів. Тому було змінено форму сертифікатів ЗНО для абітурієнтів.