Головна Новини Суспільство Наука та освіта Космічна програма України: що передбачає документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна програма України: що передбачає документ

Законопроект має прийняти Верховна Рада

19 вересня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Закон України  "Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки" схвалений урядом. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів України.

Космічна програма України: що передбачає документ

Пуск ракети-носія Alpha, фото Facebook

У Кабміні переконані, що космічна програма сприятиме вирішенню низки важливих завдань. Документ передбачає, що українські фахівці розроблять космічні системи спостереження Землі, будуть проводити різноманітні дослідження. Також у законопроекті йдеться про виготовлення космічної техніки, зокрема, ракет, обладнання, впровадження новітніх космічних технологій.

Таким чином українці зможуть за допомогою нових технологій брати участь в космічних дослідженнях, наприклад взяти участь в експедиції на Місяць. Оновлення технічної бази та наукових розробок має забезпечити членство України в Європейському космічному агентстві. Тепер законопроект будуть розглядати депутати Верховної Ради України.

Державні підприємства космічної галузі повинні стати акціонерними товариствами. Це, на думку віце-прем’єр-міністра Олега Уруського, повинно сприяти покращенню їхньої роботи.

Наразі українські науковці працюють над виготовленням супутника "Січ-2-30", який буде запущено на орбіту. У планах створити ще шість супутників для дистанційного зондування нашої планети, тобто фотографування Землі, території країни. Супутники використовуватимуть для слідкування за дотриманням екологічного законодавства, безпекою на кордонах та в інших цілях.

Також буде створено український космодром. Деякі проекти будуть фінансувати з бюджету, деякі — за рахунок інвесторів. На програму мають виділяти по три мільярди гривень щорічно протягом п'яти років.

Як повідомляв портал "Коментарі", перші космічні туристи Ілона Маска повернулися на Землю:подробиці польоту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини