Користь чи шкода: науковці дослідили вплив марихуани на організм

Психологи припускали, що куріння коноплі викликає параною

Науковці дослідили, яку користь приносить куріння канабісу для організму. Хоча першочергова мета вчених та психологів полягала у дослідженні негативного впливу наркотику на організм. Про це повідомило видання Forbes.

Вчені припускали, що через куріння марихуани, в людини може розвиватися параноя. Аби дослідити та вияснити, чи справді це так, науковці скористувалися даними мобільного додатка Releaf, який дає можливість вести облік споживання марихуани та оцінювати стан людини та симптоми після куріння.

Дослідження проводилося у штатах, де канабіс дозволено законом. За період експерименту вчені опрацювали 2306 записів від 670 користувачів.

Результати показали, що в 95,51% випадків канабіс позитивно впливав на стан людини. Після куріння особи почували себе розслабленими. У користувачів зникали стрес та тривожність. У 2,32% випадків люди впадали в паніку та відчували себе розбито. Всі інші люди не помічали за собою будь-яких змін.

Проте вчені не гарантують, що канабіс - відмінний заспокійливий препарат, оскільки дані експерименту грунтуються на суб'єктивних відчуттях окремих людей. До того ж стан досліджуваних не перевіряли лікарі.

Психологи припустили, що у курців марихуани дійсно може бути параноя та тривога. Проте вона може з'являтися саме через свідомий страх бути спійманим за незаконною справою.

Нагадуємо, що у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, який передбачає зміни в законодавстві щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чому люди відчувають на собі чужий погляд.