Історики показали архівне фото нащадків Тараса Шевченка

Користувачі Мережі помітили схожість зображених на знімку людей з відомим поетом

У Мережі з'явився рідкісний кадр, на якому зображені нащадки знаменитого українського поета, прозаїка та художника Тараса Григоровича Шевченка. Фотографію опублікували на сторінці спільноти History Ukraine в Twitter, пише OBOZREVATEL.

"Онуки та правнуки Тараса Шевченка по братах і сестрах, початок ХХ століття", - написали історики під знімком.

Як видно, на фотографії троє чоловіків і шість жінок різного віку. Представниці жіночої статі позують в національних костюмах, з аксесуарів - вінки або коралове намисто. На чоловіках же - в основному чорні вбрання. Примітно, що всі вони мають бороди.

Користувачі соціальної мережі під знімком, якому більше сотні років, підкреслили, що помітили у людей на фото риси обличчя великого поета.

"Цікаво, хто зараз його родичі і чим займаються?", "Є дуже схожі на свого предка", - написали читачі поста.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в ніч з 26 на 27 квітня світ міг спостерігати за дивовижним астрономічним явищем, за якого повний місяць збігся з моментом найближчого зближення нашої планети з її супутником. Повідомляється, що в цей час Місяць здається більше і на 30% яскравіше, ніж звичайна повний місяць. Супутник Землі повинен мати теплий золотистий відтінок. Рожевим суперлуніе називають на честь дикого земного флокса - одного з найбільш ранніх весняних квітів, який поширений переважно в Північній Америці. У всіх, хто не встиг в квітні поспостерігати за цим явищем, така можливість з'явиться 26 травня, 4 листопада і 4 грудня

Також в матеріалі нашого видання можна подивитися, якими виросли сини найвідоміших голлівудських акторів.