Додаткові предмети за ЗНО можуть стати платними

Додаткові предмети зовнішнього незалежного оцінювання можуть стати платними. Міністерство освіти і науки пропонує для обговорення відповідний проєкт наказу.

Здати школярам ЗНО коштом державного бюджету можна було з п'яти предметів. Зараз, як кажуть на сайті Міністерства освіти і науки, додаткові предмети ЗНО можуть стати платними. Як говориться в пресрелізі МОН, дане рішення допоможе зменшити витрати на тестування, які будуть проходити підсумкову державну атестацію у формі ЗНО.

"Проходження зовнішнього оцінювання: з встановленого МОН кількості навчальних предметів за рахунок коштів державного бюджету; понад установлений МОН кількості навчальних предметів за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб в порядку, встановленому Міністерством освіти і науки", - свідчить текст проекту.

Обговорювати даний проєкт будуть до кінця грудня. В Україні в зв'язку з коронавірусів в цьому році випускники шкіл були звільнені від обов'язкової державної підсумкової атестації в цьому році, але зовнішнє незалежне оцінювання залишилося в силі.

Відзначимо, цілий рік школярі займаються з репетиторами, щоб в кінці року здати ЗНО. Так, з наступного року в перелік обов'язкових предметів додадуть математику.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Столичним школам з міського бюджету виділили понад 23 мільйонів гривень для захисту від COVID-19. На засоби індивідуального захисту для установ загальної середньої освіти Шевченківського району направлено 736,2 тис. Грн, а на закупівлю паперових рушників, дезінфікуючих засобів, бактерицидних ламп і термометрів - більше 1 млн грн. У Печерському районі на маски і антисептики знадобилося більше 1,6 млн грн, з яких близько 259 тис. Грн - на медичні маски, напівмаски фільтруючі, захисні щитки та костюми і більш 1,3 млн на деззасоби.