До 14,5 метрів: вчені назвали найбільшу рибу

Вона росте протягом 30 років

Щоб з'ясувати це, ученим з Гавайського Інституту морської біології довелося протягом десяти років спостерігати за акулами в прибережних водах Австралії. Вони прийшли до висновку, що самки китової акули є найбільшими рибами в світі. Довжина їх тіла може доходити до 14,5 метрів, передає видання zn.

Але перш ніж вони досягнуть такого великого розміру, має пройти 30 років. Через такий тривалий часу дуже багато акул гине, так і не встигнувши створити потомство. Це все призвело до того, що незабаром цей вид риб може зникнути, тому що їх чисельність в рази знизилася.

Також експертам вдалося з'ясувати, що самці китових акул ростуть набагато швидше. Але самки мають можливість зберігати свій темп зростання протягом усього існування, на відміну від самців. Вчені впевнені в тому, що різниця в швидкості їх зростання може допомогти розробити стратегію охорони тварин. А також роз'яснити багато особливостей цього виду риб. Наприклад, одна яскрава особливість проявляється в тому, що самці китових акул можуть створювати скупчення в мілководних прибережних водах тропіків. Це дозволяє їм отримувати весь достаток від їжі, щоб підтримувати свій темп росту.

Нагадаємо, вперед, в минуле: з'явилося відео, як буде виглядати Земля через 200 млн років.